3/30 – עוד גלגל

יום שלישי לפרוייקט התכשיטים שלי.

בימי רביעי אחר הצהריים אני מלמדת, והשבוע תכננתי להכין עם התלמידים שלי ספרונים זעירים בקופסאות גפרורים. לפני כמה חודשים ניסיתי “לגייס” קופסאות גפרורים ריקות בפייסבוק, אבל זה לא הצליח (שלחתי גם מייל לחברה שמייצרת את הקופסאות, ושאלתי אם אפשר לאסוף מהם קופסאות פגומות, או לרכוש מהם קופסאות ריקות, הם כמובן לא טרחו לענות למשוגעת הזאת ששולחת להם הודעות הזויות). בלית ברירה קניתי קופסאות גפרורים, ובעזרת יהל רוקנתי את כולן. אם יש בקהל מישהי שיש לה מחסור בגפרורים, יש פה שניים-שלושה מיותרים…

האמת היא שמיד הצלחנו למצוא שימוש לקופסא הגדושה – לפני כמה שבועות, כשביקרנו את ההורים שלי, עשיתי עם אמא שלי סדר בחלק ממצבורי הספרים שלהם, ולקחתי הביתה שלושה ספרים, שניים ליהל ואחד בשבילי. לעצמי לקחתי את “הזמיר”, שכל כך אהבתי כילדה (אני זוכרת בעיקר את האיורים המושלמים של עמוס חץ, ועכשיו, כשקראתי אותו שוב, אני תוהה מה מהשקפת עולמי אני חייבת לאינספור הפעמים שההורים שלי קראו לי את הספר…). יהל זכה בשני ספרי משחק של מיכאל גרעין, שאהבתי כילדה – הראשון ‘ סיפור – דבר פשוט’, והשני ‘גפרורידע’, ספר שלם של חידות ומשחקי גפרורים. בקיצור – אנחנו מסודרים…

החלטתי להכין היום תכשיט מהגפרורים, ותהיתי מה אפשר לעשות, כשכל מה שתקוע לי בראש בהקשר זה כבר כמה שנים טובות, הוא פרוייקט הגמר המרגש של גלית עינב (בוגרת המחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר).

בעודי רוקמת את כרטיס האוטובוס מאתמול האזנו לפרק על מהטמה גנדי, מהפודקאסט האהוב עלינו “היסטוריה לילדים” של יובל מלחי. והחלטתי, בהשראתו של גנדי, להכין “גלגל טוויה”.

החוט האדום עדיין מככב (ואני תוהה אם לא לשנות את חוקי האתגר, ולהחליף את שמו ל”The Red Thread”…).

 

כמה דוגמאות של ספרים שהתלמידים שלי הכינו:

הפלאפל שנעלם / כתבה וציירה: רוני

 

סיפור בציורים על ילדה כועסת שגנבו ממנה כסף / איירה: עיינה

 

ספר המפלצות / צייר: רביד

בשיעור דיברנו על ספרים קטנים וספרים גדולים, והראיתי לילדים את הסרט על תנ”ך ננו. ממליצה לצפות.

ארבל.


לכל רשומות פרוייקט “תכשיטי יומיום”

אם את לא יודעת מה זה בכלל הפרוייקט הזה? אפשר לקרוא כאן.

יש גם כמה תכשיטים שלא הצליחו להכנס לבלוג. אולי אני עוד אכתוב עליהם מתישהו, בינתיים אפשר לראות את כל התכשיטים המוכנים באלבום הפייסבוק הזה, וקצת תמונות של תהליכי העבודה ומאחורי הקלעים באינסטגרם


2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשומות נוספות שעשויות לעניין אותך
סל קלוע בטכניקת ליפוף משקיות פלסטיק
שני סלי ליפוף והוראות

אחרי הרשומה שכתבתי על הסל החדש של אמא שלי התבקשתי להסביר איך קלעתי אותו, חיפשתי ומצאתי קובץ PDF בו מוסבר איך לקלוע סל ליפוף מחבל

סל שקיות סרוג

סיפור קצר על סל צבעוני ובעיקר על תחילתו של הרומן שלי עם שקיות ועם חומרי פסולת בכלל.

איש הפח(ית)

לפני כמה ימים סיימנו לקרוא לבן שלנו בפעם השניה את “הקוסם מארץ עוץ”, ושלשום היינו בספריה ושאלנו את ספר ההמשך “ארץ עוץ המופלאה”, כך שנראה

נעים מאוד, אני ארבל, אמנית, אמא בחינוך ביתי לג’ינג’י מהמם, מחבקת עצים (גם אם לא ממש בפועל, מחבקת רעיונית…) ואני אוהבת זבל (We love you, Arbel). אני אוהבת בעיקר להפוך את הזבל לזהב, או לפחות להשתמש בו כחומר הגלם העיקרי שלי ביצירה.

אני יוצרת ומלמדת אחרות ואחרים ליצור תוך שימוש בחומרי פסולת וטכניקות מסורתיות של מלאכות יד.

מנחה סדנאות בהן אני מלמדת קליעת סלים, סריגה, אריגה ועוד מגוון טכניקות, שמאפשרות לתת חיים חדשים לחומרים וחפצים שאין בהם כבר צורך.

רוצה לקבל ממני מיילים?
את או אתה?

רוב האתר שלי כתוב בלשון נקבה, אם יש לך העדפות אחרות – יש איפשהו פה משמאל כפתור שיאפשר לך לשנות זאת.
(לצערי התוסף הגאוני והחשוב של עבריתה פותח אחרי שכבר כתבתי פה הרבה, אז לא כל הטקסט שלי ניתן לשינוי.)

מה תוכל.י לקרוא פה?
רשומות אחרונות